Soft Pretzels





Soft Pretzels

Ingredients:
270 ml of  luke warm  water
3  tablespoon of baking soda
 50 g of butter, melted
1 package active dry yeast (25 g)
 500 g  flour
12 g of salt
Pretzel salt
12 g of light brown sugar
  
Put the flour in a large bowl. Combine 50 ml 
of water, the sugar and crumbled yeast on 
the top. Allow to rise for 10 minutes or 
until mixture has doubled in size. 
Dissolve 12 g of salt in the lukewarm water, 
combine water and melted butter with the rest 
and mix all with your hands until to obtain a 
soft but not sticky dough. 
Cover the dough with plastic wrap and sit in 
a warm place for an hour or until it has 
doubled in size. Knead the dough again then 
and divide into 8 equal pieces. 
Roll out each piece into a 50 cm of length 
rope. Make a U-shape with the rope, holding 
the ends of the rope, cross them over each 
other and press onto the bottom of the U 
in order to form the shape of a pretzel.
Place them on a flour sprinkled dishclouth and 
let them rise for another 20 minutes.
In the meantime bring to boil 250 ml of water, 
add 3 tablespoon of baking soda.
Place the pretzels into the boiling water, 
1 by 1, for 30-40 seconds, until shiny. 
Remove them from the water using a large flat 
spatula.Let them dry on the dischclouth. 
Preheat the oven to 220°C. Place the pretzel 
on the baking sheet, lined with baking paper,
well spaced. 
Sprinkle with pretzel salt and bake pretzels 
for 20 minutes, until brown.



Pretzel morbidi


Ingredienti
270 ml acqua tiepida 
3  cucchiai bicarbonato  
50 g burro morbido
1 pacchetto di lievito di birra  (25 g)
500 g  farina
12 g sale
Fiocchi di sale  
12 g zucchero di canna , chiaro 

Versate  una ciotola capiente la farina: 
al centro mettete il lievito di birra 
sbriciolato, lo zucchero, 50 ml di acqua 
tiepida e una  piccola quantità di farina.
Create  un composto morbido. 
Lasciate lievitare in un luogo tiepido. 
Aggiungete il burro ammorbidito. 
Salate l’acqua tiepida avanzata e poco 
alla volta versate sul composto. 
Impastate con le mani fino ad ottenere 
un composto morbido ma non appiccicoso. 
Coprite la ciotola con un canovaccio  
e lasciate lievitare per un'ora in un  
luogo  tiepido.Quando l'impasto sarà 
lievitato impastate di nuovo il composto.
Dividete l'impasto in otto parti uguali e 
formate degli cordoncini lunghi 50 cm 
circa, lasciando le estremità più strette. 
Date al cordoncino la tipica forma del 
pretzel. Appoggiateli su un canovaccio 
infarinato e lasciate lievitare per altri 
20 minuti. Nel frattempo fate bollire 
250 ml d'acqua, e quando avrà raggiunto il 
bollore, aggiungete 3 cucchiai di bicarbonato. 
Con una schiumarola, fate scivolare i pretzel, 
uno alla volta, in acqua fino a che non 
saranno lucidi (30 -40 secondi).
Scolateli, appoggiateli su un canovaccio per 
togliere l'acqua in eccesso.
Disponeteli poi su una teglia ricoperta di 
carta da forno, cospargeteli di fiocchi di  
sale grosso.Infornate i pretzel per 20 minuti 
o fino che non diventano bruni.














1 commenti:

  1. These are very hard to make, tried making ones. They did not turn out right. :((

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